Leta i den här bloggen

söndag, mars 17, 2013

Sista dagarna i Åre

Vilken fantastisk vecka vi har haft! När vi lämnade in skidorna sa tjejen bakom disken att vecka 11 har varit den bästa och finaste veckan på hela säsongen, det var kul att höra! Vi har haft sju skiddagar och två har varit mulna och snöiga. Övriga dagar har solen strålat mer eller mindre från en klarblå himmel. Termometern visade närmare -30 vid 7-tiden men det blev snabbt varmare under dagen. Ofta var det varmare på skutan än nere i dalen så vi började ofta däruppe.

Tyvärr har man varit så sabla trött på kvällarna. Fram till 21 gick bra men därefter gick det snabbt utför. Grabbarna ville gått och sett Mustasch som spelade på en nattklubb alldeles i närheten i torsdags men de pallade inte. Sen i fredags skulle Alcazar spela på samma nattklubb och jag ville väldigt gärna gå men det var stört omöjligt så det var bara att inse sig besegrad av tröttheten. Lite afterski-röj hann vi med iaf, det hör till en skidresa även om man "måste" vara nykter.

Skutan strax efter kl 9 i fredags morse. 


En underbar morgon, utsikten är verkligen magisk.


På väg nerför skutan.


Puckelpistbacken där världscupen avgjordes i helgen som gick. Imponerande!


Sista morgonen började frukostvarorna tryta i lägenheten så vi gick ner till mysiga bageriet "Grädda Åre" som serverade frukost, det låg alldeles under vår lägenhet.


VM8:an öppnade kl 8.00 varje morgon och detta var igår lördag. Man ser inte så bra på bilden men jag tog kort på termometern som visade -18 grader. 


Sista morgonen. 

Tågresan hem var lite speciell. När vi kom in i vår kupé igår kväll märkte vi direkt att det var blött på golvet och sen såg vi att handfatet var fullt av vatten. Väggkontakterna funkade inte och jag behövde verkligen ladda min mobil så det var störigt. Dessutom var alla toaletter i de närmaste vagnarna ur funktion så vi fick gå tre vagnar bort för att gå på toa. Vi hörde irriterade röster från andra kupéer och vi var inte de enda som ville byta kupé, men det gick inte för tåget var fullt. När konduktören kom frågade jag om kompensation och vi fick välja på att kontakta kundtjänst när vi kom hem eller få värdecheckar direkt. Vi valde värdecheckar och fick en på 300 kr. Problemet var bara att den var tvungen att användas vid ett och samma tillfälle och frukosten kostade "bara" 110 kr för mig och sambon. Så för att inte förlora nästan 200 kr köpte vi på oss mackor och yoghurtar för resten :) Vi hade ju en lång resa hem och tänkte att vi kan äta baguetter till lunch. Så så blev det trots en snopen tjej i bistrokassan.
Frukost för 300 kr på tåget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar