Leta i den här bloggen

söndag, februari 16, 2014

Emmies dop

Förra lördagen hade vi dop för vår lilla dotter och vi hade planerat och förberett den här dagen länge. Till vår stora glädje blev dagen precis så lyckad som vi hade hoppats. Emmie var glad och belåten under både dopet och kalaset och verkade mest förvånad över allt som pågick i kyrkan. Det var bara hon som döptes och vi hade därför själva fått välja hur dopceremonin skulle vara. Vi valde ut fyra psalmer och Victoria som är både faster och fadder läste dikten Ett nyfött barn. Förutom Victoria var min bästa kompis Johanna fadder.
Jag och sambon med vår lilla tjej precis innan dopet.
Föräldrar och faddrar la händerna på hennes huvud och hon undrade nog vad vi höll på med.






Emmie hos faster Victoria.
Vi bjöd ganska många men alla kunde inte komma och tyvärr fick vi fyra sena avhopp pga sjukdom och annat men vi blev drygt 30 och det var väldigt kul att samla nära och kära för vår dotters skull. På min sida hade de flesta rest långt, minsta sträckan var 16 mil så det var kul att träffa alla som bor en bit bort och som man inte träffar så ofta. Vi hade hyrt församlingslokalen i centrala Halmstad (eg lånat, kostade oss ingenting!) och den rymmer upp till 100 personer och lokalen var toppen på alla sätt och vis. Modernt och stort kök, fräscha lokaler och projektor med bra ljudanläggning. När vi bokade lokalen och fick vetskap om de tekniska möjligheterna började vi planera för ett bildspel med musik med bilder på Emmie under hennes första fyra månader. Det var något vi hade knåpat med ganska mycket och det blev så bra! Vi valde ut tre låtar som alla passar jättebra till ett sånt här tillfälle. Välkommen hem med Sonja Aldén, Kärlekens barn med Linda Bengtzing och Isn't she lovely med Stevie Wonder. Sök upp på youtube och lyssna om ni inte hört dem. De två första är så himla vackra! Och texten till Stevies låt har jag knappt reflekterat över innan men det har jag gjort nu. Så fin!

Dukning med mina hemmagjorda bordsdekorationer och rosenknoppar i glas.
Mamma förbereder barnmaten till de allra minsta. Vi vuxna åt potatisgratäng och kallskuret.
Jag håller upp spetsklänningen som Emmie hade över den rosa dopklänningen. 
Jag och sambon höll ett litet välkomsttal innan vi satte igång bildspelet på projektorn i bakgrunden.
Vi fick mycket hjälp inför dopet av våra föräldrar vilket vi är väldigt tacksamma över. Sambon tog ledigt dagen innan så att vi kunde förbereda mat och dukning. Svärmor är duktig på både matlagning och bakning och hennes tårtor går inte av för hackor så vi bad henne om hjälp med doptårta och hon gjorde dem inte bara sagolikt vackra utan också otroligt goda. Innan någon vågade sätta tårtspaden i tårtan var det fotosession framför tårtorna.
Kolla vilken fin tårta som Emmies farmor gjort!
Emmie med tårtspaden i högsta hugg :)
Emmie fick många fina presenter! Försökte samla ihop dem på köksbordet för att ta en bild på alla tillsammans. Hon fick totalt fem halsband, ett med hennes stjärntecken och fyra hjärtan men alla är de olika! Nallen är handgjord av fårull, nästan så att man inte vill att hon ska leka med den.
Hon fick två olika kalaståg, ska bli kul att använda när hon fyller år. 
Den här fina clownen har Emmies faster Camilla målat för hand och bränt i egen ugn. Så otroligt fin!

1 kommentar:

  1. Kunde ju inte bli vackrare :) Du är så duktig på att planera och komma med fina idéer. Kram, Alexandra

    SvaraRadera