Leta i den här bloggen

torsdag, december 05, 2013

Uppdatering på husfronten

Det går sakta framåt på husfronten. Sen jag skrev sist har vi bestämt oss vilka vi ska bygga med och det blir Eksjöhus! Det stod mellan Trivselhus och Eksjöhus i slutändan och vi var helt enkelt tvungna att komma fram till ett beslut, de verkade båda vara väldigt bra, men med lite olika styrkor. 

Vi har hittat ett hus vi kommer bygga men just nu är vi i fasen att få till planritningen exakt som vi vill ha den och med en kalkyl som vi kan hantera ;-) Vi kommer att bygga ett Trend Pulpet, dock inte enligt originalritning i katalogen. Vi har lagt på ett integrerat garage och ökat upp boytan. Vi har flyttat på rum och fått det på det stora hela som vi vill ha det. Försöker just nu få till en bastu utan att minska ner förvaringsutrymmena (bastun ersätter en klädkammare) vilket inte är helt lätt. Förra helgen var vi på en privat visning i ett sådant hus som vi vill bygga, med den planritning vi just nu jobbar med. Det var så otroligt inspirerande, jag vill ha vårt hus NU! Dock hade de lagt till takfönster, uterum och lite annat som vi inte kommer göra, där spricker kalkylen känner vi. Men det var så fint och vi är ännu mer övertygade om att vi valt rätt hus och rätt leverantör. 

Förra veckan kom en pärm på posten. I denna ska vi sätta in alla papper som hör till husbygget och det lär nog bli en del. Det har redan nu börjat samlas dokument på hög som jag ska sätta in i pärmen under passande flik.

Sa till sambon igår att det känns som att vi väntar barn igen. Fast denna gången är vi båda gravida, med hus istället för barn. Det här är så stort och vi kommer sannolikt kunna flytta in nästa höst så det är en lite längre graviditet än med Emmie :)



2 kommentarer:

  1. Hej på Er!
    Önskar er lycka till med er byggnation, är helt övertygad om att Jörgen kommer att ta väl hand om er. :-) Mvh Dennis Lund, Trivselhus

    SvaraRadera