Leta i den här bloggen

söndag, december 08, 2013

Julklappsshopping

I helgen har vi betat av en hel del julklappar och det har varit riktigt roligt att gå på stan och shoppa. Kanske för att snön föll och det var mysig julstämning med orkester som spelade på torget.

Vi har faktiskt köpt en julklapp till oss själva! Vi fick den inslagen i butik så den ska ligga under granen med alla andra klappar fastän vi vet vad det är :) Skriver inte vad vi köpt här i bloggen, det är ju en hemlighet, hihi. Men det är en sak vi tänkt på ett tag, en investering till hushållet. Ska bli väldigt kul att få användning för detta efter jul. 

Sen vill jag tipsa om en sak. Julklappspapper och presentpapper kan vara ganska dyrt om man ser till meterpriset. I vissa butiker kan man köpa papper i en automat utanför kassorna för att själv slå in klappar och presenter och då är meterpriset ofta lägre än när man köper på rulle. Dessutom är det ofta fint papper tycker jag. Idag när vi köpte en julklapp till Emmie i en leksaksaffär hade de en sån automat. Varje halvmeter kostade en krona vilket innebar att fem m kostade en tia. Visst kan man hitta billiga rullar ibland men ofta är det bara 2 eller 3 meter. 
Det gäller att vara snabb på att rulla när pappret väl kommer ut ur automaten och sen ta nån skarvbit och linda runt och tejpa. Idag köpte vi med oss 2,5 m julklappspapper med snögubbemotiv. 

Den här helgen hade vi tänkt åka till Gekås men beslöt oss för att skippa det av flera skäl. Lite skönt att slippa stressen där faktiskt och samtidigt gynnar vi butikerna i city när vi handlar våra klappar i stan i stället. Det känns bra! Vi får ta Gekås i januari, då är det lågsäsong där. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar