Leta i den här bloggen

tisdag, september 29, 2015

Fixar i huset

Nu har vi börjat fokusera på insidan av huset igen. Det känns lite mysigt att vara inne mer, tända ljus, fixa lite och boa in sig på nytt. 

Jag har sytt gardiner av tygen jag köpte för några veckor sen. Det är inga avancerade grejer men det piffar till ganska mycket tycker jag. Både Emmie och hennes lillsyskon har fått gardin till sina rum. 
Nu vet vi visserligen kön på bebisen, vilket vi inte visste när vi köpte tyget men jag tycker detta är riktigt fint trots att det är könsneutralt. 
Utanför dörren har vi planterat lite höstväxter i en kruka som sambon faktiskt gjort helt själv, av spillmaterial från jobbet. Blev väl fint!

Igår kväll beställde vi fler gardiner på nätet och ett överkast till vår säng. Vi har varit utan sen vi flyttade till huset för vi ledsnade på det gamla. Vi spanar på lampor, fåtöljer och tavlor för att få mer inrett. Tror vi kommer komma en bra bit framåt här nu i höst. 

Häromkvällen hade vi häckplanering med grannarna. Vi har småpratat lite innan men sa att nu måste vi sätta oss ner och bestämma oss. Vi kom fram till Liguster och då den vintergröna sorten. Grannarna tog på sig att beställa och tanken var att vi skulle plantera nästa helg. Men tyvärr visade det sig att vintergrön Liguster bör planteras på våren så den kunde vi inte köpa nu. Vi bestämde oss därför för att vänta ett halvår till. Lite synd, var så sugen på att få häck planterad även om den inte skulle vara så jättehög i början. 

För övrigt ska vi använda höst och vinter till att planera framsidan med uppfart och entré och trädgården som helhet. Det känns jättesvårt men jag ser verkligen framemot att få det fixat nästa år. Vi ska ta lite hjälp av trädgårdsproffs vilket vi blivit rekommenderade. 

Att få helt ordning och fixat både ute och inne kommer ta flera år, det har man insett de här första sju månaderna. De allra viktigaste pusselbitarna i vårt hus är dock våra barn. Emmie förgyller våra liv men hon livar väldigt mycket upp huset också. Snart faller nästa viktiga pusselbit på plats när hennes syskon kommer. De två är viktigare än allt annat. Än att ha det perfekta hemmet. För det är de som gör våra liv och vårt hem så komplett!

2 kommentarer:

  1. Ser att ni har energieffektiva fönster också... (Imma på utsidan!) 😀

    SvaraRadera
  2. Japp, det har vi! Men det fattade vi inte när vi precis flyttat in, det verkade lite konstigt så vi googlade och sen förstod vi :-)

    SvaraRadera