Leta i den här bloggen

torsdag, september 17, 2015

Virus på semestern

Att Emmie fick feber berodde på en virusinfektion, visade det sig. Dagen efter febern började hon få en del utslag på benen. Och de blev fler och fler så imorse (torsdag) bestämde vi oss för att söka upp läkaren på hotellet. Verkligen smidigt att bo på ett stort hotell där det finns en läkare alla dagar i veckan. I kön utanför läkarrummet hörde vi talas om att det "går" höstblåsor bland barn på hotellet. När det var vår tur visade vi upp utslagen och blåsorna på Emmies kropp. Läkaren tog tempen, kollade i munnen och lyssnade på hjärtat, allt medan Emmie gallskrek (och mamma grät...). Hennes diagnos blev virusinfektion (höstblåsor som vi tolkar det) och vi fick med oss ett recept på salva och klubbor för att lindra blåsorna i munnen. 
Vi får inte smörja henne med solkräm och hon får inte bada i poolen. Kloret är inte bra men havet är okej för saltet hjälper till att torka ut blåsorna. Så de första timmarna idag fick bli hotellrummet för Emmie och vi turades om att passa henne precis som häromdagen. På eftermiddagen tog vi bussen till stranden och låg där ett par timmar. 

Nu hoppas vi att detta börjar gå över snart och att hon kan börja äta bra igen. Som tur är har hon inte besvärats nämnvärt av blåsorna på kroppen. Det är nog mest de i munnen som varit lite jobbiga och dem visste vi ju inte om förrän läkaren sa det idag. Emmie har blivit lite extra bortskämd med glass och presenter idag. Hon har fått ett armband, en t-shirt och en Lollodocka :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar