Leta i den här bloggen

lördag, september 19, 2015

Resumé Mallorca

Igår kom vi hem från en härlig semestervecka på Mallorca. Även om Emmie åkte på ett virus så har resan på det hela taget varit väldigt bra. Det bästa är nog att slippa vardagsbestyr i en hel vecka. Den känslan har inte varit så påtaglig när man varit iväg på resa tidigare men då har man heller inte haft både hus och barn. Nu har vi kunnat njuta av att umgås och bara vara. Då och då har vi behövt fundera på vad vi ska äta nästa gång men restauranger finns det gott om som tur är. Det svåra är då att välja rätt. Vi gick på ett par nitar men allt som oftast åt vi gott. Och frukostbuffén var suberb! Sambon sa att han längtade till frukosten varje kväll och det var verkligen en grym start på dagen. Bokar alltid frukostbuffé när vi är iväg på charter, det är ett måste!
En liten del av den smarriga frukosten.
Badsugen tjej redo för poolen. "Kom då, mamma!"
Vi bodde i lägenheten med balkongen precis i mitten av den högra byggnaden. 
Klätterapan Emmie vill ta närmaste vägen till poolen :-)
En eftermiddag på stranden i Cala Millor. 
När stumpan sover får mamma och pappa en skön siesta.
Glass i stora lass! Är det semester så är det.
Citybussarna mellan Cala Bona och Cala Millor var av typen sightseeingbuss. 
För 1 euro kan pappa ha roligt men det kräver att dottern vill följa med :-)
Emmie fick en fin namnskylt till sitt rum. 
Här sprang Emmie upp och ner mycket. 
Lollo var en favorit hos barnen, även för Emmies del. Men hon var läskigt stor så Emmie skrek varje gång hon kom nära.
Vi hyrde bil en dag och åkte bl.a. till Alcudia där jag var som barn. Där finns en superhärlig strand med underbart vatten. 
Emmie i ny t-shirt och sin Lollo-docka sista kvällen.
Att åka på semester med barn är något av det bästa man kan göra även om man inte helt kan slappna av som man kunde förr. Det var underbart att se lyckan och glädjen i Emmies ögon när hon fick bada eller gräva i sanden och vi kunde vara med i leken hela tiden. Som föräldrar kan vi ge henne full uppmärksamhet när vi inte har andra "måsten" än att bara vara tillsammans. Under veckan som gick började hon tala flera nya ord och sätta ihop ord till små meningar. Jag tror att en veckas kvalitetstid med mamma och pappa gjorde att hon utvecklades extra mycket för vi hann prata och verkligen vara med henne så mycket mer och såklart känner hon sig extra sedd då. Det kommer jag ta med mig och jag ska försöka bli ännu bättre på att kommunicera med henne i vardagen. 

En dröm är att kunna åka iväg på en långresa under nästa föräldraledighet men även om man då kan ta sig tiden (vilket är en lyx i sig) kostar det såklart en hel del så vi får väl se om vi kommer iväg på nån sådan. Så länge är det ju gratis att drömma och när vi är föräldralediga har vi åtminstone mer tid än när vi båda jobbar. Det ska vi ta vara på!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar