Leta i den här bloggen

torsdag, september 15, 2016

Stranden 15 september

Denna dag blir en dag att minnas! I mitten på september har vi högsommarvärme på 28 grader! Vi har ju haft underbart väder senaste veckorna nu men detta är ju helt otroligt. Det sänder samtidigt en signal om att något är fel på denna jord men för stunden passar vi på att njuta till max. 

När jag igår insåg att det skulle bli 28 grader idag frågade jag sambon om han inte kunde försöka komma loss lite tidigare från jobbet så att vi kunde åka till stranden. Kände att det vore riktigt kul att göra det för sista gången i år och eftersom det är mitten på september så kanske det är "once in a lifetime". Och så blev det! Sambon slutade tidigare och det blev en superhärlig stund på stranden i Skummeslöv. Havet var faktiskt varmare än jag hade trott, skulle gissa på 20-21 grader. Hörde nån som sa 19 men eftersom jag egentligen är en badkruka och inte gillar att bada när det är under 20 gissar jag på lite mer. 
Emmie både badade och lekte med sin hink och spade vid strandkanten. Eftersom det är off season städas inte stranden så det var lite geggigt och ofräscht av grön gegga men själva vattnet var klart och fint.

Barnens farmor och farfar var med och då det är en bilstrand (!) körde vi ner bilarna och parkerade direkt på stranden. 
Nellie fick inte bada men hon var glad och nöjd ändå. Hon har blivit så himla rörlig även om hon inte kryper än. Hon tar sig framåt ändå och hon vill definitivt inte vara still längre. Så den lugna perioden börjar ta slut. Snart kryper hon och kan ställa sig upp emot saker. 

Vi såg massa fina hästar rida förbi vid strandkanten. Det verkar ha varit en nybörjargrupp. Emmie var väldigt fascinerad och tittade länge när de red förbi. Först åt ena hållet och nån timme senare åt andra. 
För precis ett år sedan var vi på Mallorca och den här veckan har vi haft lika varmt och fint väder som vi hade på Mallis. Men nu ska det komma in lite svalare väder vilket känns helt okej. Till och med lite mysigt faktiskt. Ser framemot friska och klara höstdagar då jag kan vara ute och promenera med Nellie medan Emmie är på förskolan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar