Leta i den här bloggen

söndag, september 18, 2016

Getaway Ystad Saltsjöbad

I helgen har jag och sambon varit barnfria och tagit hand om bara oss. Rått om varandra och vårdat vårt förhållande. Så viktigt det är! Jag önskar att vi kunde göra sådant oftare men minst en gång per år har det blivit de senaste åren sedan vi fick barn.

Barnen checkade vi in hos farmor och farfar lördag förmiddag och sen styrde vi mot Ystad. Vi har hört så gott om Ystad Saltsjöbad och vi blev verkligen inte besvikna. Vilket ställe! Jag kan faktiskt inte ens beskriva det med ord. Det är så mycket mer än bara fina hotellrum och fint läge vid stranden. De knappa 24 timmarna vi var där var verkligen kvalitetstid! Dessutom blev vi nykära!
Äntligen framme!
Vårt fina hotellrum! Hade bokat Deluxe för att ha det lite extra fint och få havsutsikt.
Toalett och dusch intill varandra med skjutdörr i glas alldeles bredvid sängen :-)
Vi hade beställt ett paket med vin, rosor och praliner som fanns på rummet när vi kom.
Längst ner till vänster var precis utanför spadelen.
Morgonrockarna på!
Dags för spa!
Strax efter vi checkat in gick vi ner till spat. Hade inte med mig telefonen så jag har inga bilder därifrån men det var så himla fint!!! Det var flera pooler, både ute och inne, det var bastu, "isvak", bubbelpool m.m. Dessutom fanns det flera olika "lounger" med massa dubbelsängar där man bara kunde ligga och mysa, titta ut på havet eller i en pampig eldstad. Det var inrett otroligt fint så det var väldigt rofyllt och vi kom snabbt ner i varv. Vi gick även ut på den stora bryggan och kastade oss i havet. Flera härliga timmar spenderade vi i spat. Om man hade velat kunde man kostat på sig diverse behandlingar eller unnat sig "The Creek Experience" men det skippade vi. Vi var så nöjda ändå. 
Färdiga för middag i restaurangen.
Inredningen på hotellet gick i New England och Newport-stil. Så himla fint och även om vi inte tänker oss den stilen hemma inspirerande det oss till att få ordning på inredningen här hemma. Vi vill så mycket mer men vet inte riktigt vad vi ska göra och framförallt var vi ska börja. Nu har vi fått lite nya tankar och får börja så smått. 
Den otroligt söta och charmiga toaletten.
Det var så otroligt många tavlor på hotellet, det måste varit tusentals tavlor på hotellet. 
En av de många gångarna på hotellet. 
En liten del av den smarriga frukostbuffén. 
Vi vaknade onödigt tidigt på söndagsmorgonen, 06.15. Inte lönt att somna om då vi var pigga och utvilade (som de småbarnsföräldrar vi är somnade vi redan kl 23 kvällen innan). Så vi var först in till frukosten 07.30 och efter den och en mysig sväng längs strandpromenaden gick vi till spat igen. 
Jag kan verkligen rekommendera detta ställe till andra som söker det lilla extra under ett dygn. Vi är så nöjda och känner att det är nödvändigt att ladda batterierna med lyx- och kvalitetstid för bara oss själva ibland. Vi visste att barnen hade det bra och vi kunde därför helt slappna av och inte bekymra oss över det. När vi sen började rulla hemåt igen saknade vi barnen extra mycket och det var superhärligt att kramas och pussas igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar