Leta i den här bloggen

söndag, september 11, 2016

Astrid Lindgrens värld

Igår åkte vi till Astrid Lindgrens värld i Vimmerby. Det är 25 mil enkel väg så vi gick upp tidigt för vi tänkte vara där när de öppnade vid 10 och åka hem igen när de stängde vid 17. En lång dag för både vuxna och barn. Emmie älskar Pippi och vi tänkte att detta var en kul grej inför att hon fyller år om några veckor och då hon kommer få en hel del Pippi-grejer. Som en bonus är det gratis för barn under tre år och billigare entré för vuxna under lågsäsong. Och ändå var det högsommarväder med 24 grader och strålande sol :-)
Vi hyrde en klassisk skrinda och förutom packningen fick vi dra Emmie i den ganska mycket. 
Första Pippi-föreställningen direkt när vi kom. Det blev flera till under dagen.
Nellie fick hänga med på allt som den lugna tjej hon är. 
Efter några timmar blev Emmie lite grinig och det behövdes en power nap så vi bäddade i skrindan :-)
Emmie försöker öppna Pippis skattkista.
Mellan föreställningarna fick man besöka Ville Villekulla.
Pippi på balkongen i en av föreställningarna. 
Parken är otroligt fint uppbyggd och föreställningarna är verkligen superbra! Man kan förstå att det kostar en del pengar för en familj att gå in där (under högsäsong) för det ju många skådespelare som spelar hela dagarna. Bara på Pippi var det typ 15 personer, även om inte alla spelar samtidigt. Nu i september spelades "bara" Pippi, Emil och Karlsson på taket. Plus att det var lite shower på Lilla scenen. Men på högsäsong spelas många fler av Astrids karaktärer. 

Emmie är egentligen snäppet för liten för att riktigt uppskatta parken men hon tyckte det var riktigt spännande med Pippi och Emil. Hon var så fascinerad att hon satt helt tyst och bara tittade på föreställningarna. Hon ville krama Pippi men vågade inte när det väl kom till kritan. Men hon ville vara i Ville Villekulla hela tiden så vi fick muta henne för att gå vidare. Vi kommer absolut åka tillbaka men kanske inte nästa år. Vi väntar nog några år till så att hon får mer glädje av parken och samtidigt även Nellie.
Emmie i "Lilla staden".
Jag och Emmie högst upp på taket i "Karlsson på taket", därifrån åker man rutschkana ner. 
Emil i Lönneberga!Till höger om högtalarstången är Ida hissad i flaggstången.
Pippi på Hoppetossa.
Mattisborgen. Under lågsäsong spelades ingen föreställning här men man kunde gå omkring där och titta. 
Finns en rutschkana är Emmie där :-)
Glad liten Nellie, hon är enkel att ha med vart man än är. 
Vi hade preppat Emmie hela veckan med att vi skulle åka till ALV och hon längtade som en tok. Pratade om det varje dag. Och det var verkligen en stor dag för henne och det är så otroligt härligt att göra såna här saker för sina barn. Det ger en så mycket som förälder och jag njuter till tusen. Speciellt med tanke på att även jag/vi har en stark relation till Astrid Lindgren och alla hennes berättelser. När vi var på väg ut gick vi in i Pippi-butiken och Emmie blev helt till sig. Hon visste inte var hon skulle ta vägen och ville ha allt! Det var inte lätt att få henne med ut ur butiken men hon fick i alla fall en tröja, en guldpeng, en Pippi-tablettask och en reflex.

Vi hade en fantastisk dag med underbart sommarväder trots att det snart är mitten på september, helt otroligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar