Leta i den här bloggen

torsdag, juni 19, 2014

Vintrig midsommar i Kiruna

Så har vi landat i Kiruna. Denna ljuvliga norrländska lilla pärla med midnattssol och vacker natur... eller? Det var ju det man tänkte när inbjudan till storebrors bröllop kom. "Va häftigt att fira midsommar i den allra norraste delen av vårt land OCH få uppleva midnattssolen igen." (Det var fem år sen senast.) 

Den senaste veckan har vi mer och mer fått inse att det nog inte skulle bli så ljuvligt att komma till Kiruna med tanke på väderprognosen. Hemma har vi varit vana vid ca 20 grader och ofta över det de senaste veckorna. Och vinterkläderna är sedan länge nerpackade i källaren. 
Vi flög från Ängelholm till Stockholm och sen vidare till Kiruna. Det var Emmies första flygtur och det gick över förväntan. Första flygningen skrattade hon och lekte mest, hon verkade inte ens märka av trycket i öronen. På turen från Stockholm till Kiruna blev hon lite grinig efter en stund men det var av trötthet och hon somnade strax och sov ända fram till vi skulle resa oss och gå av planet. 

När vi kliver av ser vi att det är snöblandat regn och en skylt visar 2 grader! Lillebror hämtar oss med hyrbil och det börjar snöa allt mer. Det här känns ju nästan overkligt, som ett stort skämt. Jag låg och solade i bikini i en annan ände av Sverige bara häromdagen. Tydligen är detta extremväder även för Kirunaborna. Men det är ändå en klen tröst. 

Oavsett väder får vi nu ta och ladda om inför bröllop imorgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar