Leta i den här bloggen

fredag, oktober 28, 2016

Ny lampa

Äntligen har vi fått köpt en taklampa till vardagsrummet. Som vi har letat! Eftersom vi har högt i tak har vi letat efter en ganska stor och "pampig" lampa som fyller sin plats och kommer till sin rätt. Vi har kollat i fysiska lampaffärer och även på  nätet. Men det har varit jättesvårt för på nätet finns hur många som helst och det går inte att filtrera på "stor taklampa för vardagsrum med högt i tak" så det har varit alldeles för många lampor att leta bland. Men jag har spanat in trenden med fjäderlampor och googlade nyligen på det och fick upp flera färger och flera storlekar. Vi funderade fram och tillbaka och fastnade för den ljusbruna (allt annat är så vitt hemma hos oss) och storlek XL som är 75 cm bred. Vi hittade den på kampanj på nätet och klickade hem den i tisdags kväll och igår kom den. Och den är så himla fin och rätt i vårt vardagsrum! Rätt färg, rätt storlek och en otrolig mysfaktor. Tyvärr kommer den inte alls till sin rätt på bilderna men jag vill såklart visa den ändå.
Varmt och mysigt ljus under mörka höstkvällar. 
Alla fjädrar har inte lagt sig till rätta än, kan ta upp till två veckor står det. 
 Fram tills nu har vi bara haft spottarna i taket som belysning (förutom en golvlampa i hörnan) och det har ju inte varit så mysigt direkt. Att kolla på tv med spottarna tända i taket gör vi ju inte men utan dem har det varit otroligt mörkt.  
Så här brun är den när den inte är tänd. 
 Att man kan bli så förtjust i en lampa är svårt att förstå men den här har varit så efterlängtad. Den fyller ut det tomma utrymmet perfekt. För med såpass högt i tak som vi har vill det till att man fyller det luftrummet med något rejält så att det inte känns så tomt. Vi har motsvarande situation i hallen som också har ryggåstak och bara spottar i dagsläget. Så nu fortsätter jakten på en annan fin lampa som gör sig där. Vi har redan spanat in en som vi är sugna på men den kostar en slant så vi letar på Blocket ifall den kommer upp där. Finns några stycken redan men inte exakt den vi vill ha och till rätt pris. Sist men inte minst letar vi efter en snygg (eller ev två) taklampa att ha över matbordet. Vi har en där nu men den passar inte där. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar