Leta i den här bloggen

måndag, oktober 31, 2016

Hyllor

Vi jobbar vidare med inredningen i huset. Men allt är inte lika "snyggt" som nya möbler, gardiner eller lampor. Nu har vi kommit en bit när det gäller förvaringslösningar. Vi har (rättare sagt sambon) byggt hyllor i garaget och en klädkammare. När man flyttar in i ett nybyggt hus finns inga hyllor i klädkamrarna (vi har två och den ena har vi redan gjort klar). Och då blir det lätt att man fyller på med grejor som måste stuvas undan nånstans. Så när vi häromveckan skulle ta tag i den stora klädkammaren fick vi ta ut allt "bröte" och gå igenom det innan vi kunde göra något. Tråkgöra om något! Men sen kunde vi börja få ordning därinne och sätta skenor och skruva fast hyllor. Sambon fick såga och trixa lite för att det skulle bli helt rätt med mått och så.

Nästa roliga grej var att bygga en hörnhylla i garaget, precis mellan tvättstugedörren och garageporten. Det hade sambon hela tiden planerat och han sågade ut hyllor från vår gamla, mycket fula, sänggavel som bara stod och samlade damm i garaget. Vi målade den grå och den blev perfekt i hörnan! Rejäla hyllor som tål mycket vikt. Vi har inte bestämt vad vi ska ha på dem ännu men sånt som vi lätt vill komma åt ska finnas där. På vinterhalvåret är det perfekt att ha läsk och dricka där för det blir bra kyltemperatur.
Hyllan är på plats men jag målar lite extra där det behövs.
En perfekt plats för en hörnhylla!
Provisorisk målnings- och fixarbänk. 
Klart! Men vi ska ha andra grejor på hyllorna sen.
Lite uppstädat. Under vintern kommer det bli fler hyllor i garaget och ännu mer ordning! Me like!
Klädkammaren, här ska också bestämmas vad som ska finnas på hyllorna. Men nu är det inte massa kartonger på golvet i alla fall. 
 Det är lätt att tänka att vi skulle gjort det här långt tidigare men tiden finns inte till allt. Man har ju en vardag också och sen vi flyttade in har vi fixat och donat löpande hela tiden. Ibland mer, ibland mindre. Nu börjar det bli lite mer fix men det är för att vi har stängt "trädgårdsdörren" och behöver inte tänka på allt som ska fixas ute på ett halvår. När vi flyttade in, i början av 2015 hade vi en dotter som var knappt 1,5 år gammal. Det krävde att en av oss alltid hade hand om henne. Fyra månader efter att vi flyttat in blev jag gravid och jag mådde illa under hela semestern så sambon fick då ta hand om det mesta. Sen var det höst och vinter och jag blev större och större. I februari, prick ett år efter att vi flyttat in föddes vår andra dotter och såklart har det varit fullt upp sedan dess. Emmie som nyss fyllt tre klarar sig lite själv, kan sitta och kolla film eller leka på sitt rum så hon behöver ju inte passas hela tiden. Nellie är nu åtta månader och är inte längre still. Så hon börjar kräva mer och mer passning på det sättet. När hon sover är det lite lugnare så då får man passa på. Men då är det ju främst vardagsbestyr att greja med.

På onsdag tar sambon över som föräldraledig här hemma och jag hoppas att han ska hinna fixa lite grann pö om pö när Nellie sover middag och Emmie är på förskolan. Han är sugen på att hugga tag i saker och ting och när man går hemma ser och tänker man mycket mer på vad som behöver göras. Och eftersom han är den händige av oss kommer nog grejer att hända! :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar