Leta i den här bloggen

fredag, januari 30, 2015

Kakel i köket

I morse var vi i huset för att stämma av läget med kakelkillarna. Jag trodde att de skulle hunnit med att kakla mer men det är tydligen mycket underarbete att göra. Tätskikt och allt vad det heter :)

Så här såg det iaf ut i köket nu, saknas dock fogar. Det ser lite brundassigt ut på bilden men detta var det bästa jag fick med mobilkameran. Det är rött mosaikkakel i två olika nyanser, inte klarröd men ändå röd. Vi gillade verkligen kaklet när vi valde det men var ändå lite osäkra på hur det skulle bli i verkligheten. Nu är vi helnöjda att vi vågade välja lite färg när mycket annars blir vitt och ljust i huset.
Spisfläkt, spotar och övre list saknas. 
Vi valde att inte kakla hela vägen upp vid fönstrena, tänkte att det skulle bli för mycket. 
Såhär tråkigt ser stora badrummet ut just nu. Bara underlaget som är gjort så det är lite svårt att föreställa sig hur det ska se ut. Men jag hoppas kunna åka ut och kolla nästa vecka också. Lite svårt nu när man jobbar hela dagarna, samma tid som byggubbarna. 
Detta är inne i duschen, vi ska ha en hylla för flaskor som kaklas in med mosaik.
Detta är på motsatt sida duschen. Till vänster ska toan sitta och till höger kommer handfat/komod och längst till höger ett högskåp.
Vi valde himla snygga klinkerplattor till hallen men det visade sig att de hade olika "höjd" så vi kan inte lägga s.k. vilt förband (lägga plattorna omlott). Så imorgon måste vi åka och välja ut nya som passar för att lägga vilt förband för det är absolut snyggast i en hall. Patrull stöter man på titt som tätt när man bygger hus och detta är en sån grej. Hoppas bara att vi hittar några nya som vi gillar lika mycket.

Kan förresten berätta en kul sak. Vi bygger större än vi trodde! Vårt hus är 179 kvm och inte 169 som vi har trott. Man får lära sig ett och annat om boarea minsann. Det visar sig att boarean är all yta innanför ytterväggarna, alltså inklusive innerväggarna. Vi hade lagt ihop alla rumsytor och fått det till 169 kvm och trodde därför att det var vår boarea. Men när vi skulle kolla upp villaförsäkring visade det sig att de hade fått arean 179 kvm av Fastighetsverket och då blev vi fundersamma och fick kolla upp hur boarea verkligen beräknas. Och vi hade tänkt fel. Det spelar ju ingen roll för vi får ju inte 10 kvm mer än vi trodde men det är lite kul ändå :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar