Leta i den här bloggen

söndag, februari 01, 2015

Klinker, mattor och krokar

Vi var och kollade på nytt klinker till hallen igår. Tyvärr hittade vi inget som vi gillade så mycket som det vi valt fastän vi letade länge och väl och försökte tänka på alternativa sätt vad gäller färg och form. Till slut bad vi att få titta på partiet som kakelkillarna lämnat tillbaka för att själva bilda oss en uppfattning om hur "skeva" de var. Och vi tyckte faktiskt inte att det var så illa som de fått det att verka som. Så vi fick med oss en förpackning med sex plattor hem för att prova lägga ut dem och känna efter själva i lugn och ro. Tyvärr går det inte riktigt att återge färg och skiftningar på en sån här bild men på nedan bilder syns plattorna i vårt vardagsrum. Tydligen finns det en gräns på 2 mm i höjdskillnad som klassas som okej men är plattsättaren tveksam ska han givetvis kontakta kunden. I det här fallet är det inte ens 1 mm dock.

Imorgon ska sambon åka ut och prata med dem och förklara att vi väldigt gärna vill ha dessa plattorna och se vad de säger. Såklart vill vi inte ha plattor där man känner skarvarna och stör sig på det men jag tror inte att det kommer att bli så här.

Även denna helg åt vi frukost på hotell. Ytterligare en 2 för1-kupong förbrukades :) Härligt härligt! Nu har vi en kvar som vi får ta innan vi flyttar. 

I torsdags såg jag att Mattimporten skulle ha utförsäljning i helgen. 50% på allt då de ska byta namn och ta in ett ännu större sortiment. Vi passade givetvis på att åka dit! Jag har vid olika tillfällen sett en matta jag har velat ha och tänkt att den skulle passa perfekt i vårt vardagsrum då det blir mycket vitt där (dock med svart skinnsoffa). Och vi hittade den mattan! Både jag och sambon gillar den skarpt och kände att vi måste slå till! Då de är handgjorda är alla olika så vi fick jämföra flera mattor innan vi hittade den vi gillade mest.
Det blev mattan till vänster.
Emmie provligger vår nya matta efter att ha ledsnat på att gå runt i mattaffär.
Dessutom hittade vi en gullig matta till Emmies rum. 
Till sist bestämde vi oss för att kolla badrumskrokar igen. Vi har letat en hel del och det ska jag säga; det är inte så lätt som man kan tro att hitta badrumskrokar och såna tillbehör. Men efter ytterligare en sväng till K-rauta kom vi hem med en del grejer ändå! Vi ska komplettera med lite till sen men det här är en bra början. Sambon ville absolut ha "lock" på toarullehållaren men jag var tveksam så det slutade med att vi köpte en av varje. Får se vilken som hamnar på vilken toa. Den långa stången ska vara till lilla badrummet där vi inte har handdukstork. Så får duschhanddukarna hänga fint som på hotell, typ ;-) De stora krokarna till vänster blir tuffa till stora badrummet och de små krokarna ska vara till gästhanddukarna på lilla toan.

Vi har nu valt villaförsäkring, den med "lullull" och den kostar oss drygt 500 kr per månad men det känns ändå tryggast, i alla fall till att börja med. Vi har så många val att göra ändå och så länge vi fyndar och gör smarta val för övrigt känns det klokt att välja en bra försäkring!

Den här helgen har vi bockat av några saker på listan. Och vi har börjat sätta datum på vissa andra saker. T.ex. ska vi till en persiennaffär på tisdag och till Ikea nästa lördag. Veckorna flyger iväg nu och god planering är ett måste. För övrigt mitt andra namn, säger sambon :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar