Leta i den här bloggen

onsdag, maj 21, 2014

Tankar om framtida grannar

Än är det länge kvar till vi flyttar till hus och får nya grannar. Bygglov är klart men tyvärr är inte byggstart förrän i höst. Det senaste vi fått besked om är att inflyttning blir i februari. Man kan säga att det är en hel graviditet kvar :)

Då och då åker vi ut till Albinsro och kollar hur husbyggena framskrider. Många hus börjar bli klara, något verkar redan vara inflyttat men det är också många tomter, liksom vår, som inte ens har en gjuten platta ännu. Jag kan inte låta bli att undra hur det kommer att bli på vår gata, vilka typ av grannar vi kommer få, hur stämningen kommer att bli och om Emmie kommer finna lekkamrater. 
Att vi ska flytta till vårt drömhus är en jättestor sak för oss men det är ju inte bara det. Vi har aldrig bott i hus förut, haft grannar på det sättet och behövt tänka på grannsämja. Jag ser verkligen framemot att lära känna familjerna runt omkring. Jag går inte och är orolig för att det ska vara knasbollar direkt men jag hoppas att det blir folk man kommer tycka bra om. Man kommer ju grannarna närmare när man bor i hus och kanske extra mycket när det är ett nybyggt område och alla flyttar in hyfsat samtidigt. Jag vill tro att de flesta kommer att vara i vår generation och ha barn precis som vi. Förhoppningsvis finns det barn i närheten som Emmie kan leka med och vi föräldrar hjälps åt att ha koll på barnen.

Häromveckan berättade sambons kusin att hon visste två grannar vi skulle få. Det var hennes jobbarkompis och dennes man som kommer att bygga hus till höger om oss. Häromdagen fick vi hem brev från kommunen gällande just dessa två där vi skulle få chans att yttra oss då deras garage överskrider tillåten nockhöjd. Det är inget vi ser som något problem då deras garage inte ens kommer ligga på den sidan tomten som angränsar till vår. Det var kul att få hem papprena dock, för alla ritningar fanns med och det är allt lite spännande att få se hur andra ska bygga. Det ser ut att bli ett väldigt fint hus bredvid oss. Lite annan stil men bra planlösning och den får mig att tro att de har barn :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar