Leta i den här bloggen

lördag, augusti 16, 2014

Underbara Gotland

Min sista semestervecka tillbringade vi på Gotland och vi hade underbara dagar. Jag har varit där förut, både som barn och vuxen (dock 12 år sen sist) men för sambon var det första gången. Och även om jag hade berättat med superlativ hur vackert det är i Visby fick han sina förväntningar överträffade. Vi bodde jättefint på Wisby hotell på Strandgatan, innanför ringmuren, ett stenkast från hamnen.
Detta hotell bodde vi på. Det är jättestort och sträcker sig långt bort på gatan. 

Vårt fina rum och vilken underbar säng vi hade!
Glad unge flyger :)
Förutom att uppleva vackra Visby åkte vi runt lite på Gotland. En dag åkte vi till Fårö där sambon fick klättra på raukar för första gången i sitt liv. Jag tränade på att fotografera, något jag för övrigt gjorde väldigt mycket på den här semestern och många fina bilder blev det!
Emmie fick krypa runt i sanden och leka medan jag tog massa fina kort.
Vid Digerhuvuds naturreservat på Fårö. 
Vi badade i ett gammalt kalkbrott som heter Blå lagunen på vägen hem från Fårö, jättehärligt!
Vi åt och drack gott varje dag. Det är verkligen skönt att slippa tänka på disk, handling och andra vardagsbestyr i fem dagar. Frukostbuffé på morgnarna och sen lunch och middag som vi kände för det under dagen. Fika både här och där, mycket har ätits på semestern så nu får man strama åt intaget lite.
Supergod cheddarburgare med STORA klyftisar :)
Svårt att välja bland smakerna då de hade över 160 sorter...
En dag gick vi på en guidad tur med en fantastisk guide. En riktig krutkärring som heter Gertrud Lyrung och jag kan nästan inte beskriva henne med ord. Så jag googlade och fick upp en hel del träffar, läs mer om henne här! Innan hon började guideturen gick hon runt och tog alla i hand (drygt 50 pers) för att få veta varifrån alla var. Hur gulligt är inte det? :-)
Härliga Gertrud berättar om medeltiden.
Hon är tidigare mellanstadielärare och hon brinner verkligen för sitt jobb som guide. Som hon för övrigt gör helt ideellt, alla intäkter (endast 50 kr pp) går till olika välgörenhetsprojekt, främst till utsatta flickor  i Afrika så att de ska kunna gå i skolan. Hon är över 80 år och har guidat i Visby i 46 år! Hennes turer varar mellan 2,5 till 4 timmar och hon sa att vi kunde vika av närhelst vi ville. Efter två timmar gick vi vidare, då började Emmie bli riktigt rastlös. Men det var verkligen kul att höra Gertrud prata om gamla Visby.

Här kommer lite fler bilder från vår resa.
I väntan på båten till Gotland.
Vackra Almedalen, ett stenkast från vårt hotell.
Vi kom till Visby på Medeltidsveckans sista dag. Underbar stämning och gott sommarväder!
Fika vid Stortorget i Visby.
Emmie promenerar på en bänk vid havet.
Såhär såg hotellet ut för många år sen, kan det ha varit 20-talet??
Vacker solnedgång.
Magisk himmel en augustikväll.
Emmie vaknade efter att ha sovit gott i vagnen under kvällspromenaden. Här utanför vårt hotell. 
En del av ringmuren med två av portarna. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar