Leta i den här bloggen

torsdag, juli 17, 2014

Semestern rullar på

Det bästa med sommar och semester är när man lyckas fånga dagen och hitta guldkorn. De där dagarna som blir fantastiska utan att man hade förväntat sig det. Igår hade vi en sån dag. Vi skulle hälsa på goda vänner på Kullahalvön och grilla hos dem på kvällen men åkte till Skåne redan på förmiddagen. Vi började med att köra över Bjärehalvön och åt medhavd sallad till lunch vid en vacker utsiktsplats. 
Sen körde vi vidare genom det vackra landskapet ner mot Ängelholm och sedan vidare ut mot Kullaberg. På vägen dit letade vi upp det berömda caféet Flickorna Lundgren på Skäret som jag velat besöka i många år. Det var ett helt underbart ställe, ett smultronställe verkligen! Kan medge att det var dyrt att fika där men omgivningarna, känslan och allt runtomkring gjorde det sååå värt det. Det var superhärligt väder och jag försökte fånga dagen där och då. 
Efter en ljuvlig fika i solen åkte vi vidare mot Kullaberg och Kullens fyr. Jag har varit där en gång tidigare men det var 17 år sedan. Det är verkligen vackert där. Man ser över till Danmark om man tittar åt ena hållet och åt andra hållet ser man hela Bjärehalvön och Skälderviken. 
På vägen ner ser man Mölle så vackert. 

Tio minuters bilfärd härifrån bor våra kompisar som vi sedan besökte och hade en härlig kväll hos. Det blev en heldag i Skåne och en helt fantastisk sådan. Inte så väldigt långt hemifrån så jag vill tipsa er som bor häromkring att ta en dagsutflykt till Kullahalvön om ni inte gjort det. Det finns mycket mer att se än vad vi hann med, tex outletbutikerna i Höganäs och Nimis på Kullaberg (svårt med barnvagn dock). 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar