Leta i den här bloggen

torsdag, juli 03, 2014

Emmies första cykeltur

I helgen köpte vi en cykelhjälm till Emmie. Vi valde med omsorg bland alla många hjälmar på Team Sportia. Jag ville inte ha en för flickig med blommor och massa rosa. Men lite rosa blev det. Trots att vi valde en så fin hjälm tyckte hon inte om den. Det gick knappt att få den på henne för att spänna remmarna. 
Några dagar senare fick vi en cykelsits av sambons kusin och igår var det dags att prova. Emmie ville verkligen inte sitta i den och protesterade med hela kroppen. Men vi gav oss inte. Vi spände fast hjälmen och satte henne i stolen trots gallskrik för vi trodde att hon skulle gilla det när vi väl kom iväg. Och det gjorde hon!
Inga leenden från den unga damen men hon tystnade direkt sambon började cykla. Hon verkade tycka om det och sprattlade förnöjt med benen. Det var så roligt och mysigt att vara ute och cykla ihop. Nu kan vi transportera oss på ett nytt sätt tillsammans, inte bara i bil eller till fots. Hoppas att hon kommer vilja ta på sig hjälmen och sätta sig i stolen nästa gång. Då minns hon förhoppningsvis vad det handlade om. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar