Leta i den här bloggen

lördag, juni 18, 2016

Sovvanor

Vi är verkligen lyckligt lottade! Nellie blir snart fyra månader och sedan länge sover hon hela nätter. Vid 20-21 somnar hon och sover fram till ca 6 då någon av oss tar upp henne och hon får då sova vidare i vår säng. Sen kan hon sova 2-3 timmar till. Att hon flaskmatas med ersättning är säkert en förklaring till att hon sover så mycket på natten. Men även Emmie, som helammades, sov bra som bebis. 
Emmie sover tacksamt nog också hela nätter, de allra flesta nätter. Det händer att hon vaknar av någon dröm och kommer in till oss och då får hon givetvis det. Är bara mysigt med tanke på att det inte är så ofta. Vi nattar henne med saga i vår säng vid 19.30-tiden och senare på kvällen bär vi över henne i hennes egen säng. Hon brukar vakna mellan 06.30 och 07.30. Det beror på om sambon går upp tidigt eller inte. När han hämtar tidningen brukar hon vakna för hennes rum ligger nära ytterdörren. Om hon vaknar tidigare än man själv är sugen på att gå upp kan man alltid ge henne paddan eller sätta på Bamse eller Pippi :-) Kl 9 lämnar jag henne på förskolan tis, ons och torsdagar. 

Även om Emmie trotsar en del så är vi oerhört glada över att ha kvällarna fria och att vi får sova gott på nätterna. Sen finns det såklart undantag på kvällarna, det händer att Nellie är vaken framåt 22 och att nattningarna med Emmie är sega och tar uppåt en timme. Men som tur är är det inte så ofta. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar