Leta i den här bloggen

söndag, juni 19, 2016

En lila cykel

Emmie har fått sin första riktiga cykel idag. För ett par veckor sedan började vi inse att det var dags för henne att få en cykel med stödhjul. Vi hittade den här fina cykeln på kampanj på XXL I Göteborg.
Emmie i cyklartagen på vår gata.
Så vi fick helt enkelt be mormor och morfar att åka och köpa den (kampanjen går ut imorgon, måndag). Sen är det så "fiffigt" att morfar är lastbilschaufför och kör förbi Halmstad ganska ofta. Och just idag hade han vägarna förbi så jag och Emmie åkte och mötte upp honom strax utanför Halmstad för att hämta en "present". Det var det enda hon fått veta. I bilen på väg dit frågade jag henne vad hon trodde att morfar hade med sig för present. Först sa hon "nalle" men ändrade sig snabbt till "pengar" (!) men även det tvekade hon på så till sist gissade hon på "lego" och det höll hon fast till. Ända tills hon såg vad det var och sa "det var inte lego, mamma!" :-)
Medan vi väntar på morfar.
Morfar kör stooor lastbil!
Lite läskigt var det att sitta så högt upp i morfars knä men man måste passa på innan han går i pension senare i år. 
I sängen bakom sätena stod cykeln, doldes först av morfars jacka. 
Hon är väldigt glad för sin nya cykel och hon verkade tro att hon är osårbar för hon cyklade i en jäkla fart så man fick springa efter och jag snubblade på stödhjulen flera gånger. Träffade grannen som sa att de hade en sån där "springpinne" som vi kunde få. Även om en sån främst är tänkt för cyklar utan stödhjul kan vi behöva det för att bromsa farten. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar