Leta i den här bloggen

lördag, december 19, 2015

Årets julgran

Idag tror jag vi har startat en ny jultradition i vår familj. Vi åkte nämligen iväg för att hugga vår egen julgran ute på landet. Vi ville som vanligt ha en kungsgran och gärna en ganska hög eftersom vi har högt i tak. Men det var inte så lätt att hitta en fin. Vi är kanske ganska kräsna men vi vill ha en gran i rätt höjd som är tät och ganska jämn.
Små söta granar odlas upp. Undrar just hur lång tid det tar innan de är fullvuxna.
Den klassiska rödgranen, fanns många fina men vi gillar inte den. Luktar, barrar och sticks.
Pappa och dotter på julgransjakt!
Emmie tyckte det var kul att leta gran. Vi var iväg i två timmar och hon slocknade i bilen hem.
På andra stället vi kollade (samma ägare) gav vi upp och var på väg att åka till Maxi och köpa en men då sa ägaren till oss att han hade ett tredje ställe en liten bit därifrån. Han förklarade vägen till hans hägn inne i skogen, ganska snårig väg dit. Och där fanns många fina! Det gällde bara att hitta rätt storlek och form. Sambon märkte ut den gran vi ville ha och sen fick ägaren ta fyrhjulingen och hämta den. Han hade nämligen sagt att granarna var för hårda för att såga av med vanlig såg så han fick ta sin motorsåg.
Granen till höger med orange markering i toppen var den vi köpte. 
Här kommer vår gran på fyrhjuling. 
De fick kämpa rejält när de nätade granen, den var tjock och kompakt ner till. 
Efter några timmars tork i garaget fick den så komma in i vårt hus.
Vi började pynta granen men det visade sig att vi saknade guldtråd till massa kulor som vi köpte nya i mellandagarna förra året så vi får fortsätta imorgon. Då lägger jag ut en bild på vår fina och dekorerade gran!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar