Leta i den här bloggen

onsdag, april 01, 2015

Att cykla till jobbet

Det är så otroligt smidigt att cykla till jobbet. Trots att jag idag är förkyld hoppade jag på cykeln och hade tacksamt nog medvind hela vägen. Hoppas att vinden vänt till jag ska cykla hemåt i eftermiddag.
Selfie i tvättstugan.
Så här såg jag ut imorse. Regnställ, buff för halsen och tunn skidmössa under hjälmen. Jag cyklar alltid i träningskläder, iaf upptill. Cykeln står (olåst) i garaget så det är himla smidigt att gå ut dit och packa cykelkorgen med ombyte, lunchlåda och ev annat jag ska ha med. Sen bara upp med porten och cykla iväg! Jag tror inte att jag hade kommit fram mycket fortare med bil, jag fastnar ju aldrig i köer och behöver inte leta parkering. Det är en bra kickstart på morgonen. Såhär års är cykling helt klart bäst. Mitt i smällkalla vintern med slask kanske det får bli bussen. Men en extra bil är jag glad att slippa. 

5 kommentarer:

  1. Vad bra att du använder cykelhjälm!
    Hos oss är också hjälm ett krav om man vill cykla, för stor och liten.

    SvaraRadera
  2. Alltid cykelhjälm. Redan innan jag fick barn men sen hon föddes använder hela vuxenskaran i hushållet hjälm. Här cyklas inte med barn utan hjälm på allas huvuden.

    SvaraRadera
  3. Superbra med hjälm. Valter ska ge sin pappa en cykel i födelsedagspresent på fredag.. Och då slog det mig när jag läste ditt inlägg att kravet ska vara att han ska använda sin cykelhjälm han fick av sin mamma för några år sedan, fortfarande oanvänd. Och nu slog det mig att jag inte ens äger en hjälm.. Det ska jag önska mig.. Har namnsdag nästa vecka;-)

    SvaraRadera
  4. Superbra med hjälm. Valter ska ge sin pappa en cykel i födelsedagspresent på fredag.. Och då slog det mig när jag läste ditt inlägg att kravet ska vara att han ska använda sin cykelhjälm han fick av sin mamma för några år sedan, fortfarande oanvänd. Och nu slog det mig att jag inte ens äger en hjälm.. Det ska jag önska mig.. Har namnsdag nästa vecka;-)

    SvaraRadera
  5. Superbra med hjälm. Valter ska ge sin pappa en cykel i födelsedagspresent på fredag.. Och då slog det mig när jag läste ditt inlägg att kravet ska vara att han ska använda sin cykelhjälm han fick av sin mamma för några år sedan, fortfarande oanvänd. Och nu slog det mig att jag inte ens äger en hjälm.. Det ska jag önska mig.. Har namnsdag nästa vecka;-)

    SvaraRadera