Leta i den här bloggen

lördag, mars 14, 2015

Fiffigheter

Vi har massa smarta vardagslösningar i vårt hus som jag tänkte berätta (och tipsa) lite om. Detta är saker som vi inte hade i lägenheten och som är rätt fiffiga.

När vi valde vårt kök (HTH) fick vi möjlighet att göra diverse tillval och två av dem vi gjorde känner vi oss väldigt nöjda med. De kostade inte mycket extra heller. Till att börja med valde vi en annan vask, lite djupare, snyggare design och framförallt en diskmedelspump och "lyftventiler" eller vad man nu ska kalla dem. De sitter längst ut på varje sida och när man trycker på dem så åker silen upp och vattnet rinner ner. Gött att slippa stoppa ner handen i det skitiga vattnet. Diskmedelspumpen är himla käck och den vill jag slå ett slag för :) Sen har vi induktionsspis (standard) vilket är väldigt bra. Vi valde att köpa en bredare spishäll, vilket vi är väldigt nöjda med. Mycket snyggare! Att ha induktion är ju bra på flera sätt men framförallt går det ju så fort att koka upp vatten eller få pannan varm. Dock fick vi göra oss av med en del kastruller och stekjärn som inte klarar induktion så vi måste köpa några nya så småningom. Men vi klarar oss för stunden.
Nyputsad vask med diskmedelspump och "lyftventiler". 
Vår breda induktionshäll.
Många har "soft-close" idag men det är nytt för oss och så himla härligt!
Översta lådan i badrummet älskar jag. Jag har sån himla bra ordning på mitt smink nu. Många praktiska fack så att man kan sortera sminket i kategori! Till vänster har jag underlagsprodukter, längst upp är det ögonskuggor och rouge, i övriga fack ligger smink för läppar, ögon och till höger har jag borstar. Även saxar och tops har fått egna fack och längst till höger är sambons sida. Han har lite andra grejor :)
Fiffigt värre!
Vi lät kakla in en hylla i duschen. Inte så djup men den får plats med en hel del!
Vi la till ett eluttag i högskåpet i badrummet för att lätt kunna ladda eltandborste eller rakapparat. 
Uttag bakom tv:n. Inga sladdar på golvet. 
Vi fick frågan av elinstallatören om vi ville lägga till en "el-låda" bakom tv:n. Vi visste inte att man kunde göra det och hade aldrig kommit att tänka på det själva men det lät fiffigt så det gjorde vi. Vi satte den på en höjd som gör att den skyms nu när vi har tv:n ståendes på tv-bänken och även sen när vi har fått upp den på väggen. Man slipper massa sladdar på golvet vilket är smidigt. Dock behöver man ju fler uttag än två så det får bli en extra dosa som göms i tv-bänken så småningom.






2 kommentarer:

  1. Kul inlägg får väl se vad vilka idéer vi kan sno 😉

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mobilinlägg funkar inte så bra. 😉 = ;-)

      Radera