Leta i den här bloggen

måndag, februari 16, 2015

Persienner

Sol-och insynsskydd är viktigt och det måste vi ha direkt när vi flyttar in. I alla sovrum ska vi ha rullgardiner från Ikea men i vissa rum vill vi ha persienner som vi beställer från Moogio. De har kampanjpriser just nu i vårt område så det blir faktiskt inte så dyrt. Dessutom ligger butiken i botten på samma hus som vi idag bor och det är alltid lite kul att gynna de "lokala" :)

I hallen har vi två höga, smala fönster på varje sida om dörren och där vill vi ha snygga persienner med bred lamell. Först var vi inne på träpersienn men vi har svängt till aluminium (dessutom verkar det faktiskt vara lite ute med trä). För att inte köra vitt på allt har vi ikväll bestämt oss för marinblå lamell och gräddvitt tygband. Det tror jag blir jättesnyggt i entrén!
Vi fick låna hem massa prover vilket gjorde valet enklare. 
I dessa två fönster ska de marinblå persiennerna sitta.
Det här mönstret blir nog fint i allrummet.
I allrummet där vi ska ha en tv-hörna tänkte vi ha en plisségardin. Där behöver vi ingen mörkläggande rullgardin men vi vill ändå kunna dra ner. Med en snygg plissé behöver man ingen gardin så vi valde en mönstrad som vi tror kommer passa riktigt bra. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar