Leta i den här bloggen

torsdag, maj 26, 2016

Stenläggning på framsidan

De senaste fyra dagarna har vi låtit stenlägga framsidan. Vi har nu en uppfart, en gång och en mur. Vi har länge velat få detta klart men vi har inte vetat hur vi velat ha det och det var först när vi fick en snygg ritning av trädgårdsarkitekten som vi bestämde oss. Jag var noga med att vi inte bara skulle ha raka linjer, det är så mycket rakt och kantigt med ett hus ändå och de flesta gör raka gångar. Det är såklart lite mer jobb med att skära till stenarna men det är inga problem för dem som kan.
Såhär såg det ut i fredags när vi fick leverans av sten, bärlager och stenmjöl. 

Efter en dags arbete för tre man. Det är viktigt med ett bra underarbete.

Här ser man hur vår svängda gång tar form.
 Förutom att få lite svängda former var vi noga med att få ett snyggt mönster i stenarna. Därför valde vi fyra olika storlekar som skulle läggas i ett oregelbunder mönster. Allt för att få lite mer liv i uppfarten och inte så strikt som om vi bara kört på en storlek.
Jag fotade mycket för att skicka till sambon som satt på jobbet och ville veta hur det gick. 

Efter två dagar hade de kommit såhär långt. 

Efter tre dagar var gången nästan klar men det kvarstod  en del stenar som skulle skäras till och kantsten som skulle limmas fast. 

Stenmjöl borstades in i fogarna under dag fyra. 

Färdigt! Vi ställde ut bord och stolar och "firade" med tårta tillsammans med stenläggarna. 

Fin gång va?

Här är vår fina mur. Utan bygglov får den max vara 40 cm hög så en nivå till hade varit för högt i dagsläget. 
Det känns så himla härligt att vår framsida börjar ta form. Vi slipper få in så mycket grus och sand med barnvagnar och skor. Men det återstår mycket innan det är helt klart. På var sida gången ska vi anlägga lite plantering med buskar och träd och vi ska även bygga ett litet trädäck till vänster sida om ingången. Men vi är inte helt på det klara med vilka växter vi ska ha och designen för övrigt så vi får klura vidare. Vi är i alla fall supernöjda med stenläggningen och att vi har kommit så här långt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar