Leta i den här bloggen

lördag, november 08, 2014

Blandare och handdukstork

Många val (och köp) återstår och idag åkte vi till Helsingborg för att kolla på bland annat blandare och handdukstork. Emmie fick vara hos farmor och farfar så att jag och sambon kunde koncentrera oss på våra val. Vi hann med Bauhaus, Ikea och Hornbach.

På Ikea satt vi tillsammans med en säljare på köksavdelningen och byggde upp inredning till tvättstugan i deras ritprogram. Vi hade gjort en del hemma innan men det var lättare och roligare att få hjälp av någon som verkligen kan. Nu känner vi att vi i princip hittat det vi vill ha. Bara några små justeringar och sen är det klart att beställa!

På Hornbach fick vi fantastisk hjälp av en kvinna som var väldigt kunnig och mån om oss som kunder. Vi fick hjälp att välja ut en handdukstork som vi dessutom fick stor rabatt på. Vi beställde en Hafa Elips och grundpriset var 3695+1895 för tork och patron. Hornbach har dock alltid 20% rabatt på Hafas pris. Men nu råkade Hafa ha kampanj och deras priser låg t.o.m. under Hornbachs och då gav Hornbach ytterligare 10% rabatt som en prisgaranti och vi fick ett totalpris på 3500 kr. Så vi slog till! Och jag måste säga att jag (vi) är ganska bra på att nosa fram bra priser. Att jag är ekonom gör ju såklart sitt till. Vi jämför, googlar, avvaktar för att inte bara köpa första bästa. Sån har jag alltid varit, i det mesta, och framförallt i hela husprocessen. Så vi har gjort många bra affärer och fler ska det bli! :)

Till sist köpte vi blandare till köket och tvättstugan. Så skönt att bocka av på listan över saker att välja och köpa. Att köpa blandare känns som höga vuxenpoäng. Vi har aldrig köpt något sånt innan och det är riktigt kul! Att vi har så många saker kvar att välja och köpa beror på att vi valt bort både det ena och det andra av Eksjöhus standardval. Då har vi såklart fått prisavdrag och faktum är att vi ibland hittat billigare och bättre alternativ än motsvarande avdrag. Så även här fyndar vi!
Mora känns som ett tryggt märke i djungeln av blandare.
Så här ser köksblandaren ut utan kranen.
Fynd, fynd! :-)
Vår framtida tvättstuga på skiss. Mycket förvaring, me like!
Vår inspiration, hämtad från en likadan men spegelvänd tvättstuga som vår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar