Leta i den här bloggen

söndag, juli 31, 2016

Emmie blöjfri!

Emmie är blöjfri! Sommarens höjdpunkt är här, tror inget kan toppa detta. Vi är otroligt glada för detta men det är mest roligt att se Emmie så stolt som hon är varje gång hon kissat eller bajsat på pottan.

Vi har flera gånger tidigare försökt (dock inte helhjärtat då hon inte verkat mogen för det) potträna henne men pga förstoppning och syskon har vi fått skjuta på det.

Förra helgen var vi i Göteborg och träffade goda vänner, två par med varsin dotter. Den ena dottern är lika gammal som Emmie och var nästan helt blöjfri och den andra dottern är två år och pottränades för fullt. Det fick oss att vilja potträna Emmie helhjärtat så när vi kom hem började vi direkt. Det var lite motstånd från Emmies sida men vi mutade med gullpeng, glass och i vissa fall godis. Vet att det inte är så smart men vi var tvungna att komma igång. De första dagarna var det en del olyckor, gråt och springa till badrummet typ 30 ggr om dagen. Men efter 3-4 dagar lossnade det ordentligt och hon även bajsade på pottan vilket kändes extra kul med tanke på att hon haft problem med bajsandet i nästan ett år.
Dag två på morgonen. Första kisset på pottan utan spill utanför. 
De första dagarna fick hon ha blöja när hon åkte bil och sov. Men senare tog vi bort blöjan i bilen och i natt (efter sex dagar) testade vi att låta henne sova utan blöja eftersom blöjan varit torr varje morgon. Vi la plastad frotté under lakanet för säkerhets skull. Imorse väckte hon mig vid 7-tiden och sa "mamma, jag måste gå på pottan!" så vi gick direkt till badrummet och hon kissade. Stolt som en tupp över att ha sovit utan blöja. Det har alltså tagit mindre än en vecka att få henne 100% blöjfri! Vi är överväldigade! Såklart medvetna om att det kan komma bakslag men det innebär ju inte att hon måste pottränas igen. Hon kan ju det här nu. Tom i duschen säger hon till att hon måste gå på pottan och håller sig till vi duschat klart och går sen och sätter sig och kissar. Nu behöver vi inte ens fråga henne om hon behöver gå på pottan, hon säger till helt självmant!
Emmie räknar sina stjärnor. 
Vi insåg att vi inte kan ge henne ätbara belöningar varje gång hon gått på pottan så vi gick över till ett annat belöningssystem. Hon har fått stjärnor som vi sätter upp, en för varje gång hon kissat. Funderar dock på om vi ska köpa hjärtan och sätta upp för varje gång hon bajsat. Men stjärnor får duga än så länge. Hon kan ju få två stjärnor för varje bajs :-)
Guldstjärnor till vår stora tjej!
Om två veckor börjar hon på ny avdelning på förskolan. Känns extra kul att kunna meddela att hon är blöjfri nu som jag tror de flesta på den avdelningen är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar