Leta i den här bloggen

lördag, april 16, 2016

Häckplantering

Äntligen var det dags att plantera häck. Vi hade helst gjort det redan i höstas men då vi (tillsammans med grannarna) bestämde oss för Vintergrön Liguster fick vi ha lite tålamod. Den bör nämligen planteras på våren och fanns inte ens att beställa i höstas. Sambon har tillsammans med grannen hållt på ca sex timmar idag. Och det blev så himla bra! Tack till våra goa grannar som fixat och grejat så mycket. De hämtade plantorna och det är de som har kunskapen som vi saknar. 
Förra helgen förberedde vi för planteringen genom att ta bort allt ogräs och gräva ur lite. 
Grannen var och hämtade häckplantorna häromdagen. De var mycket högre och finare än vi hade trott.
Första metern avklarad, 29 meter kvar. 
Jorden blandades med barkmull för bästa dränering.
Nästan färdiga!
Om några dagar ska vi beskära ca 15 cm men plantorna får sätta sig lite först. Framöver kommer häcken bli grönare då det just nu är många små knoppar. Det ska bli så kul att se hur häcken tar sig och blir tät och fin. Men det kommer ju ta några år innan den blir riktigt fin.

Imorgon ska vi ge oss på slänten. Vi ska plantera häck högst upp vid tomtgränsen för att dels skydda mot insyn och dels vara ett skydd för barnen så att de inte springer ut mot vägen. Det kommer bli toppen! Sen får vi fortsätta trädgårdsplaneringen. Det kommer hända mycket i år!

1 kommentar:

  1. Tack själva! Det blev ju jättebra! /Grannarna

    SvaraRadera