Leta i den här bloggen

tisdag, november 29, 2016

En helg i Stockholm

I helgen som gick var vi i Stockholm på min yngste brorsson Caspers namngivning. Vi bilade upp i fredags och bodde på hotell i Hammarby Sjöstad. Där bodde också mina föräldrar och min moster och hennes man Kent. Förutom själva namngivningen hann vi med lite annat också, inte så mycket men vi försökte ändå göra lite mer när vi ändå var i huvudstaden.

På fredagskvällen letade vi upp en liten italiensk restaurang i Hammarby Sjöstad som hette Oh Mamma Mia. Jag och sambon åt pizza och Emmie fick en hederlig köttbulletallrik. Alla åt vi med god aptit och det var så mysigt att äta tillsammans, faktiskt första gången vi gick på restaurang med två barn. Nellie sov när vi kom dit men vaknade efter en stund och var nöjd och belåten i vagnen som vi hade intill oss vid bordet.

På lördagen tog vi en sväng in till stan och Emmie fick åka tunnelbana som hon tycker är så roligt. Och jag gillar det också, så himla smidigt och det går fort. Enda nackdelen när man har barn (och barnvagn) med sig är att det tar väldigt mycket tid att transportera sig mellan tåg och marknivå. Det blir mycket hissåkande och ofta får man köa till hissen och det tar ju en del tid, speciellt om man ska byta tunnelbana som vi ibland behövde göra. Väl i stan gick vi på julmarknad i Gamla stan, vi fikade och shoppade lite i Gallerian, Hade hoppats hinna med mer men med två barn tar allt längre tid än man tror så vi var tvungna att bege oss tillbaka till hotellet för att göra oss i ordning inför namngivningen på eftermiddagen.

Lillebror och hans fru hade ordnat det väldigt bra på namngivningen trots att föreningslokalen var ganska liten. Väldigt god mat och trevligt på alla sätt och vis. Barnen hade ett lekrum att vara i och de fick egen mat som Emmie tyckte väldigt mycket om. Väl tillbaka på hotellet försökte vi lägga barnen men bara Emmie somnade som hon skulle. Nellie nattsuddade till klockan var nästan 22. Mamma, pappa, moster och Kent satt i hotellets restaurang och drack öl och vin. Efter att Emmie somnat gick jag också ner och sambon tog hand om barnen. Lite mysigt med släktträff på hotellet sådär :) På mornarna träffades vi ju till frukost också.

På hemvägen körde vi via Eskilstuna och hälsade på min kompis Johanna och hennes nyblivne sambo. De hade ordnat supergod lunch och efterrätt så vi stannade där längre än vi först hade tänkt. Men det var kul med ett avbrott på bilfärden även om det innebar en ganska rejäl omväg. Vi kom hem vid halv nio på söndagskvällen och det var lite segt att kvällen var slut nästan direkt. En mysig helg fick vi i alla fall och även om man kör bil i många timmar är det ju en del av resan och man umgås ju till viss del ändå när man sitter tillsammans i en bil och kan prata.

(Jag har valt att endast lägga ut bilder på oss i familjen, detta för att slippa fråga alla som varit med på bild om det är okej att lägga ut.)
Nellie hade fått en egen säng på hotellet. 
Suuupergod pizza, halvt inbakad. 
Knappast trött!
Morgonmys i sängen? Nja, Nellie stör mest tycker Emmie. 
På julmarknad i Gamla stan och Emmie sitter på mina axlar. 
I en av bodarna såldes små söta tomtar. Emmie fick välja en egen att ha på sitt rum. 
Glad Nellie i tunnelbanehissen. För övrigt min nya skrivbordsbakgrund på jobbet. 
Park inn i Hammarby Sjöstad, där bodde vi. Precis rakt fram på bilden ser man Hammarbybacken.
Alkoholintagande med släkten på hotellet.

Vi köpte söta strumpor till barnen i Happy Socks-butiken. 
Vid hotellfrukosten. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar